Over ons

Kinderverzorging met veel liefde.

Jouw Klein Wondertje is je dierbaarste geluk, daarom is het belangrijk dat je weet dat je jouw Wondertje bij de beste en liefste opvoeders achter kan laten, zodat jij met een gerust hart je dag verder kan zetten.

Color pencil. White paper with baby pattern.

We streven naar het creëren van een optimaal pedagogisch klimaat in een veilige en kindvriendelijke omgeving.

Volgende punten lopen als een rode draad door de hele dagindeling:

De kinderopvang wil als volwaardige partner in het opvoedingsproces nauw samenwerken met de ouders en hen met raad en daad bijstaan.
We streven naar een vlotte en respectvolle samenwerking met de ouders door:

Mother using a computer and holding her baby
White baby short sleeve bodysuit mockup with fall decor

Het ochtendtoilet gebeurt thuis. De ouders brengen het kind gewassen en gekleed naar de opvang. De ouders zorgen voor voldoende reservekledij, ook om buiten te spelen. Het wassen van de kledij is de taak van de ouders.

Elk kind heeft een eigen mandje om persoonlijke spulletjes in op te bergen.

De kinderen dragen wegwerpluiers die de ouders voorzien. De ouders dienen ervoor te zorgen dat er een voldoende aantal luiers in voorraad is. Het meebrengen van herbruikbare luiers is mogelijk, maar deze worden meegegeven naar huis om te wassen. 

De kinderopvang begint pas met de zindelijkheidstraining in overleg met de ouders, zodra het kind er klaar voor is (vanaf 2j)

In de loop van de dag krijgen de kinderen alle nodige verzorging. Handdoeken en algemene verzorgingsproducten zijn ter beschikking in de kinderopvang. Slaapzak/deken wordt door de ouders meegegeven. Bijzondere verzorgingsproducten brengen de ouders zelf mee.

Tijdens het verblijf van uw kindje staat de opvang in voor een gezonde, evenwichtige en afwisselende voeding. Het menu wordt maandelijks kenbaar gemaakt. De maaltijden worden vers bereid door een erkend cateringbedrijf (Belgomeals).

Een verblijfsdag omvat 2 maaltijden: een warme maaltijd en een 15-uurtje (fruit en nadien, kan dit zowel brood, natuuryoghurt als een koekje zijn). We streven ernaar om zo weinig mogelijk suikerrijke voeding aan te bieden. 

Belangrijk:

img-4
What to do if the child is sick.

Kindjes die in de ochtend reeds een temperatuur hebben vanaf 38,2°c, (hevige) diarree of een infectieziekte kunnen niet in de kribbe opgevangen worden.

Wanneer een kind ziek wordt tijdens zijn verblijf worden de ouders in de mate van het mogelijke hiervan verwittigd. Aan de ouders wordt gevraagd of iemand het zieke kind kan komen halen. Vanaf 38,5°c gaan we het kindje observeren en indien het kindje niet oké is, gaan we vragen om jullie wondertje op te halen. Op 39°c sturen we elk kindje naar huis. 

De ouders hebben toegang tot de lokalen waar het kind verblijft.

De kinderopvang vertrouwt de kinderen alleen toe aan wie het hoederecht of bezoekrecht heeft of aan een door hem/haar aangeduide persoon. De ouders verwittigen de kinderopvang wanneer derden het kind afhalen.

Close-up view of a mother holding her little son's hand while walking in a lavender field
img-7

De kinderopvang beschikt over een verzekering voor gebouwen en voor burgerlijke aansprakelijkheid voor personeel en kinderen.

Locatie

Openingsuren